TOP 5 SYARIKAT INTERIOR DESIGN DI MALAYSIA

TOP 5 SYARIKAT INTERIOR DESIGN DI MALAYSIA

 YANG DISARANKAN DI MALAYSIA

Cari interior design yang disyorkan terbaik di Malaysia. Sekiranya anda mencari interior design yang disyorkan di Malaysia, artikel ini mengkongsikan ulasan dan penilaian 5 interior design teratas di Malaysia. Mereka dapat membantu anda membuat kediaman impian anda atau memperbaiki ruang yang ada.

APAKAH INTERIOR DESIGN TERBAIK DI MALAYSIA?

BUILDSPACES

Buildspaces Touch Sdn Bhd atau lebih dikenali sebagai Buildspaces, adalah antara kontraktor pembinaan dan dalaman yang tidak asing lagi bagi penduduk bandar. Dengan pengalaman lebih dari 12 tahun, dan penekanan pada kelengkapan: konsep kreatif, perincian, materialiti, dan kualiti ruang adalah bahagian penting dan tidak dapat dipisahkan dari projek ini, kerja keras Buildspaces pasti menghasilkan reka bentuk, ruang, dan produk yang luar biasa untuk pelanggan mereka. Dengan mempunyai falsafah bahawa ruang ditentukan oleh dimensi pengukuran fizikal seperti ketinggian, lebar, dan kedalaman, membuat ruang dalaman yang dirancang dengan baik akan dapat menghidupkan suasana, pemandangan, dan falsafah hidup yang berharga.

Tujuan utama Buildspaces adalah untuk menggambarkan nilai dan keperibadiannya melalui reka bentuk. Dengan sijil yang didaftarkan dan diiktiraf oleh Lembaga Pembangunan Industri Pembinaan Malaysia (CIDB) dan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM), keselamatan dan kepuasan terjamin. Sebenarnya, Buildspaces terdiri daripada pasukan produksi yang berdaftar, terlatih, dan berpengalaman secara profesional seperti arkitek, jurutera, pereka dalaman, tukang kayu, dan pembina yang terbukti boleh dipercayai dalam menangani projek-projek pengubahsuaian dan reka bentuk dalaman. Melalui pengurusan yang teratur dan profesional, dapat dilihat proses dan kemajuan yang lancar, komunikasi yang lebih baik, masalah yang tidak diingini lebih sedikit, dan juga nilai yang besar dengan penjimatan kos dalam melantik semua profesional dalam pasukan yang merupakan Buildspaces.

BAGAIMANA KOS UNTUK INTERIOR DESIGN? Harga BuildSpaces

Harga BuildSpaces

Untuk perkhidmatan interior design, tidak ada harga tetap dalam perkhidmatan yang disediakan. Tidak semua dikira menggunakan konsep kaki persegi, ada yang menggunakan konsep kos bulat atau harga tetap kerana menggunakan standard kualiti dan konsep susun atur atau generik (standard) yang dapat memberikan harga tetap.

Walau bagaimanapun, jika anda merancang untuk mendapatkan interior design khas mengikut kehendak dan keadaan rumah anda, jumlah anggaran akan berdasarkan kepada keadaan, ciri, bahan, tahap kualiti bahan, dan jumlah pertukangan yang terlibat.

APA KUALITI INTERIOR DESIGN YANG BAIK?

Kualiti Buildspaces

Semasa memilih bahan berkualiti, terdapat pelbagai tahap kualiti, dari standard, premium, high-end hingga royalti. Contohnya, barang fesyen berjenama, semua barang berjenama yang terdapat di Malaysia dan dunia pasti mempunyai produk yang berkualiti, tetapi, anda tidak dapat membandingkan antara satu sama lain kerana setiap jenama berada pada tahap kualiti dan harga yang berbeza.

Sama seperti bahan binaan. Contohnya, kayu padu, kayu padu adalah salah satu bahan binaan yang mewah, tetapi, kayu padu mempunyai harga yang berbeza kerana kayu padu ini akan dikategorikan bergantung pada sifat, tempat asal, dan tekstur batu. Sebagai contoh:

– Nyatoh (antara yang paling mahal)

– Chengal (harga standard dan berpatutan)

Oleh itu, ketika membandingkan harga bahan dari pembekal yang berbeza, lebih baik mengenal pasti tahap kualiti sebelum membuat kesimpulan mengenai kualiti dan harga terbaik.

Beberapa pembekal mungkin menetapkan harga XXX untuk kayu pepejal kelas rendah, sementara perkhidmatan dari Buildspaces mungkin mengenakan harga yang lebih tinggi untuk bahan yang sama tetapi menawarkan kualiti yang lebih baik. Ruang binaan akan memberi nasihat dan memberikan kualiti terbaik mengikut anggaran anda.

Biasanya, melalui harga, ia memberitahu anda tahap kualiti, tetapi anda harus mengetahui tahap kualiti dari apa yang disebutkan.

BAGAIMANA KOS INTERIOR DESIGN?

Kadar BuildSpaces

Setiap syarikat kontraktor dan pereka profesional mempunyai struktur harga dan model perniagaannya, dan kita harus bijak dalam mengkaji dan menyaring dalam semua aspek agar tidak ada perbezaan yang signifikan. Buildspaces adalah interior design Malaysia yang berpatutan. Pakej termasuk kerja dengan interior design profesional. Pakej kami juga merangkumi akses satu-satu ke interior design anda sendiri yang bermaksud anda mendapat semua bantuan pakar yang anda perlukan. Cadangan perabot pakar, sokongan pelanggan terbaik dan potongan harga untuk semua yang anda beli.

PAKEJ SILVER. Tepat untuk rumah baru atau lama. Berpatutan, berkualiti dan berfungsi. Kualiti perak dapat menampung anggaran anda tetapi tidak memberikan ciri unik dan mewah kepada anda.

Kosnya akan bermula dari RM 29,980.00.

PAKEJ EMAS. Sesuai untuk Kondo & Kediaman Tinggi Untuk kualiti ini, anda membayar ketahanan dan estetika. Lebih banyak penyesuaian dapat dilakukan dengan ruang untuk memperincikan kerja tambahan tetapi tidak terlalu banyak.

Untuk Pakej Emas ini, kos bermula dari RM 49,980.00.

PAKEJ PLATINUM. Pakej lengkap untuk kediaman baru. Dengan kualiti terbaik, anda boleh menyesuaikan dan membuat semuanya dengan hasil kerja yang berkualiti. Bahan yang digunakan dibina selama bertahun-tahun dengan pilihan mewah mewah seperti kayu padu atau ciri berteknologi tinggi dapat dicapai. Kualiti ini untuk mereka yang mencari eksklusif.

RM 99,980.00 bajet besar ini hampir semua yang anda dapat.

 

Tetapi, bagaimana jika belanjawan anda melebihi RM 100,000.00? Apa yang anda impikan menjadi kenyataan!

Perkhidmatan kami; Kabinet Dapur Kustom, Almari Pakaian, Reka Bentuk Dalaman, Reka Bentuk dan Pembinaan juga Pengubahsuaian. Hubungi kami hari ini, kami akan menjadi kontraktor dan reka bentuk dalaman terbaik anda. Hanya untuk anda!

TOP 5 SYARIKAT INTERIOR DESIGN DI MALAYSIA

BUILDSPACES

Buildspaces Touch Sdn Bhd atau lebih dikenali sebagai Buildspaces, adalah antara kontraktor pembinaan dan dalaman yang tidak asing lagi bagi penduduk bandar. Dengan pengalaman lebih dari 12 tahun, dan penekanan pada kelengkapan: konsep kreatif, perincian, materialiti, dan kualiti ruang adalah bahagian penting dan tidak dapat dipisahkan dari projek ini, kerja keras Buildspaces pasti menghasilkan reka bentuk, ruang, dan produk yang luar biasa untuk pelanggan mereka. Dengan mempunyai falsafah bahawa ruang ditentukan oleh dimensi pengukuran fizikal seperti ketinggian, lebar, dan kedalaman, membuat ruang dalaman yang dirancang dengan baik akan dapat menghidupkan suasana, pemandangan, dan falsafah hidup yang berharga.

IDW DESIGN AND BUILD

Dengan pengalaman lebih dari 10 tahun, IDW berpendapat bahawa mengubah ruang dapat mengubah kehidupan. IDW adalah syarikat yang berdaftar dengan Persatuan Pereka Dalaman Malaysia (MSID), Institut Pereka Dalaman Malaysia (MIID) & Lembaga Arkitek Malaysia (LAM). IDW komited untuk mempromosikan praktik undang-undang interior design dan menyokong transformasi persekitaran yang berterusan dalam setiap projek yang dijalankan. IDW juga memberi tumpuan kepada kecemerlangan interior design melalui pengembangan reka bentuk yang bertanggungjawab & inovasi teknologi. Asas kemahiran yang unik membolehkan IDW dapat menangani projek yang memerlukan perundingan reka bentuk penuh dari fasa reka bentuk awal, gambar terperinci, penyerahan kepada pihak berkuasa, pemilihan kontraktor, pemantauan projek hingga penyelesaian projek.

AJM INTERIORS

AJM Interiors Sdn Bhd (AJM-i) adalah firma reka bentuk perkhidmatan penuh dengan pengalaman lebih dari 20 tahun dengan pelbagai portfolio merangkumi projek komersial, kediaman, runcit, dan institusi yang berpusat di Kuala Lumpur. AJM Interiors dibentuk sebagai unit sokongan untuk AJM Sdn Bhd, yang lebih dikenali sebagai Akitek Jururancang Malaysia. AJM-i selalu beroperasi secara bebas tetapi juga bekerjasama dengan AJM dan telah berkolaborasi dalam banyak projek yang berjaya selama bertahun-tahun, membuka jalan untuk mengasah kemahiran sebagai pereka, arkitek, dan jurutera. Dengan mempunyai falsafah “melebihi jangkaan pelanggan kami” AJM-I menyediakan penyelesaian inovatif, profesional, dan kreatif dan berusaha untuk mendorong reka bentuk ke tempat baru dan menarik.

ATAP

Beroperasi sejak awal tahun 2017, Atap telah mengumpulkan lebih dari 4200 projek dari lebih dari 2000 firma interior design dalam proses menghubungkan 6000 pemilik harta tanah dengan firma yang diperakui. Atap adalah platform untuk menghubungkan pemilik harta tanah dengan interior design yang dipercayai di seluruh Malaysia. Platform yang disediakan Atap membolehkan pemilik harta tanah melihat profil dan portfolio firma pereka dalaman yang diperakui, menyediakan kandungan pendidikan dan inspirasi mengenai reka bentuk dan pengubahsuaian dalaman, dan menghubungkan pemilik harta tanah yang ingin diubah suai ke firma reka bentuk dalaman pilihan mereka atau beberapa yang disyorkan oleh Atap.

QANVAST

Dengan menggunakan konsep pengubahsuaian anggaran yang sederhana, Qanvast menyediakan platform dan perkhidmatan percuma, termasuk aplikasi mudah alih untuk menghubungkan pemilik rumah dengan ratusan syarikat tempatan dan interior design yang paling sesuai untuk dipilih berdasarkan anggaran dan gaya yang diinginkan pemilik rumah. Qanvast juga menyediakan perkhidmatan dalam membimbing melalui proses pengubahsuaian langkah demi langkah untuk mencapai rumah impian dalam prosesnya.

BuildSpaces Touch is fully licensed and insured and provides official estimates with costs, timelines and payment schedules. We are a lead safe certified firm of professional general contractors that plan, design, file permits and licenses, schedule, order materials and keep the workflow moving according to schedule. We offer complete home remodeling services including complete home and apartment renovationskitchens, bathrooms, electrical, plumbing, tiling, flooring, painting and other services. BuildSpaces keeps home owners informed along the way with daily updates on projects.

Contact us for a free estimate on your next Kuala Lumpur, Selangor, Putrajaya or Negeri Sembilan home renovation project. We go above and beyond to complete your project on time and within budget with well-designed home renovation solutions that are an expression of your lifestyle.

× Click Here for Free Consultation