KABINET DAPUR MURAH

Apabila berbicara mengenai kabinet dapur, pasti ramai yang tahu kos pembuatan dan pemasangannya cukup tinggi. Dengan peluang ini, banyak individu yang tidak bertanggungjawab di luar sana akan menjadikannya lubuk untuk mereka mencari mangsa. Ikuti artikel penuh ini untuk mengetahui kesalahan yang dapat dielakkan daripada ditipu oleh mereka yang tidak bertanggungjawab.

KABINET DAPUR MURAH

BAGAIMANA KEJADIAN INI BOLEH DAN SERING BERLAKU? KABINET DAPUR MURAH

 • Janji Harga Murah

Dengan menawarkan harga yang sangat murah, pasti banyak yang akan terpengaruh. Terpengaruh dengan kata-kata janji “Murah dari Kilang” atau “Langsung dari Kilang”. Mengapa Murah? Langsung dari kilang? Berapa banyak penyesalan dan berkata “Pilih sangat murah. Hasilnya tak bagus mana pun. Tak tahan lama. Bazir duit bazir masa je ”.

 • Tiada Bukti Bertulis

Jangan buat perjanjian secara lisan yang diucapkan tanpa resit atau perincian bertulis. Jangan membuat kesilapan ini dengan mempercayai 100% dari mulut ke mulut. Walaupun pembuat kabinet adalah kalangan keluarga kita sendiri. Dapatkan resit untuk setiap transaksi. Minta pembuat kabinet untuk menulis transaksi untuk tujuan apa. Sebagai contoh, 60% daripada jumlah pembayaran adalah dalam bentuk deposit. Juga, tuliskan tarikh pemasangan kabinet.

 • Kontraktor Tidak Berpengalaman

Mungkin juga kerana terpesona dengan harga murah langsung dari kilang, tuan rumah akan mendapatkan pembuat kabinet yang tidak berpengalaman. Hasilnya, yang lain dibincangkan, yang lain dapat. Untuk ini, kemungkinan lebih banyak kerosakan akan berlaku kerana kurangnya pengetahuan dan pembinaan dan pengendalian

 • Kontraktor Tidak Amanah

Perkara ini sering berlaku. Sekali lagi, jangan hanya mempercayai mulut ke mulut. Selain nombor telefon, kenal pasti kedai atau bengkel pembuat kabinet dan dapatkan resit atau perincian secara bertulis. Takut nanti kalau-kalau deposit telah dibayar, pembuat kabinet pun berlayar.

 • Kontraktor Kurang Pengetahuan Reka Bentuk

Kabinet dapur mempunyai panduan “dimensi standard” yang mengambil kira keselesaan pengguna, jarak piawai antara satu unit dengan unit lain seperti jarak minimum dapur dan sink, dan sebagainya. Terdapat perbezaan antara mengetahui bagaimana membuat dan mengetahui bagaimana merancang.

 • Terlalu Percaya Hanya Kontraktor XXX Terbaik

Ini sebenarnya sebenarnya hanyalah dongeng. Tanpa mengira bangsa, sekiranya kontraktor itu baik maka mereka harus diberi penghargaan. Sebaiknya. Anda perlu membuat kajian lebih mendalam mengenai kontraktor berhampiran anda.

 • Tiada Pemantauan

Anda juga harus berada di tempat yang sama semasa pemasangan sehingga sekiranya ada maklum balas, mudah dibincangkan dan diselesaikan.

KABINET DAPUR MURAH

BAGAIMANA ANDA BOLEH MENGURANGKAN RISIKO KESALAHAN INI? KABBINET DAPUR MURAH

 • Pastikan Alamat Kedai / Bengkel Pembuat Kabinet

Pastikan anda menyimpan alamat kedai / bengkel dan nombor telefon pembuat kabinet. Kunjungi atau pratonton hasil kabinet dapur melalui foto, contoh pemasangan di bilik pameran atau rumah pelanggan sebelum anda memutuskan untuk mengupah kontraktor tersebut.

 • Dapatkan Perkhidmatan Pakar

Bincangkan reka bentuk dapur impian anda dan dapatkan nasihat reka bentuk yang baik dari pembuat kabinet yang pakar dalam bidang ini.

 • Simpan Wang Anda

Jangan membayar jumlah penuh sebelum kerja selesai. Hanya bayar mengikut tahap contohnya deposit 60%, baki selepas siap semua pemasangan dan setelah semak hasil kerja mereka.

 • Dapatkan Resit atau Butiran Bertulis

Pastikan untuk mendapatkan semua butiran dan penerimaan bertulis mengenai transaksi. Juga, tarikh kabinet akan dipasang.

 • Sebut Harga Kasar

Juga, dapatkan sebut harga kasar dari beberapa pembuat kabinet supaya anda dapat membandingkan harga dan kualiti. Tidak semestinya memilih yang paling murah. Pilih mereka yang dipercayai, jujur dan amanah, dan mempunyai hasil kerja yang baik.

KABINET DAPUR MURAH

Kenapa anda perlu yakin dengan perkhidmatan Buildspaces?

 • Syarikat yang berdaftar dibawah Lembaga Pembangunan Industri Pembinaan Malaysia (CIDB) dan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM).
 • Berpengalaman sehingga lebih 12 tahun.
 • Memiliki kilang pembuatan perabot sendiri.
 • Memiliki pasukan produksi yang profesional berdaftar, terlatih dan berpengalaman arkitek, jurutera, pereka bentuk dalaman, tukang kayu dan tukang binaan.
KABINET DAPUR MURAH

BUILDSPACES SYARIKAT YANG BOLEH ANDA YAKINI DAN PERCAYAI

Buildspaces Touch Sdn Bhd atau lebih dikenali sebagai Buildspaces, antara kontraktor binaan dan hiasan dalaman yang tidak asing di kalangan warga kota. Dengan pengalaman melebihi 12 tahun, dan menitikberatkan mengenai komprehensif: konsep kreatif, perincian, materialiti dan kualiti ruang adalah bahagian yang penting dan tidak terpisahkan dari projek, pastinya hasil kerja keras Buildspaces menghasilkan reka bentuk, ruang dan produk yang menakjubkan untuk pelanggan-pelanggan mereka. Dengan memiliki falsafah bahawa ruang ditentukan oleh dimensi daripada ukuran fizikal seperti ketinggian, lebaran dan kedalaman, menjadikan bahagian ruangan dalaman yang direka dengan baik akan dapat menghidupkan suasana yang bernilai, pandangan dan falsafah hidup.

 

Tujuan utama Buildspaces adalah untuk menggambarkan nilai dan keperibadiannya melalui reka bentuk. Dengan adanya sijil yang didaftarkan dan dikenali oleh Lembaga Pembangunan Industri Pembinaan Malaysia (CIDB) dan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM), keselamatan dan kepuasan terjamin. Malah, Buildspaces terdiri daripada pasukan produksi yang profesional berdaftar, terlatih dan berpengalaman seperti arkitek, jurutera, pereka bentuk dalaman, tukang kayu dan tukang binaan terbukti boleh dipercayai dalam mengendalikan projek pengubahsuaian dan reka bentuk dalaman. Melalui pengurusan yang teratur dan profesional, dapat dilihat proses dan kemajuan yang lancar, komunikasi yang lebih baik, kurang masalah yang tidak diingini dan juga nilai yang besar dengan penjimatan kos dalam melantik semua professional dalam satu pasukan iaitu Buildspaces.

 

 

KABINET DAPUR MURAH

Artikel kredit: myhanawallpaper.com

BuildSpaces Touch is fully licensed and insured and provides official estimates with costs, timelines and payment schedules. We are a lead safe certified firm of professional general contractors that plan, design, file permits and licenses, schedule, order materials and keep the workflow moving according to schedule. We offer complete home remodeling services including complete home and apartment renovationskitchens, bathrooms, electrical, plumbing, tiling, flooring, painting and other services. BuildSpaces keeps home owners informed along the way with daily updates on projects.

Contact us for a free estimate on your next Kuala Lumpur, Selangor, Putrajaya or Negeri Sembilan home renovation project. We go above and beyond to complete your project on time and within budget with well-designed home renovation solutions that are an expression of your lifestyle.

× Click Here for Free Consultation